Hoe Maak Je Pannenkoeken Voor Het Ontbijt

Ik koester alles rondom deze hotcakes. Om te beginnen zijn ze enorm snel en eenvoudig klaar te maken met als het ware een paar fundamentele reparaties die iedereen bij de hand heeft. Elke keer als ik ze maak, komen ze perfect uit. Ze maken me hongerig elke keer als ik ze zie.

Laat mijn eenvoudige tutorial over pluizige pannenkoeken zien. Met slechts 6 ingrediënten en slechts 2 minuten voorbereiding krijg je een luchtige textuur. Die pannenkoeken vormen de perfecte eenvoudige maaltijd voor ontbijt of middag.

Hier zijn een must-have ingrediënten om luchtige pannenkoek te maken

Het verhaal van een pannenkoek

Otzi’s laatste wandeling was 5.300 jaar geleden. Pannenkoeken, of welke pannenkoek dan ook, waren een veelvoorkomend voedingselement. Otzi’s botten, die in 1991 werden ontdekt in een rotsachtige vallei van de Italiaanse Alpen, gaven ons veel informatie over het Neolithicum. Hun laatste diner was gevuld met gemalen eenkorentarwe samen met edelherten en steenbokken. Het is duidelijk dat de stukjes houtskool die hij ermee verteerde erop wijzen dat het boven een open vuur werd gekookt, net als een pannenkoek.

Ongeacht de ouderdom van een originele pannenkoek, het is beslist een oud soort voedsel, zoals blijkt uit zijn alomtegenwoordigheid in culturele tradities over de hele wereld. De oude Grieken en Romeinen aten pannenkoeken, gezoet met honing, en werden gegeten met kaneel, rozenwater, kers en appels. Elizabethanen werden ook gegeten. Oorspronkelijk werd een feestmaal en een feest voor het begin van de vastentijd massaal geconsumeerd op Vastenavond of Pannenkoekendag. Pannenkoek was een fantastische manier om winkels met verboden eieren, melk en boter te gebruiken, een heerlijke laatste hoera voorafgaand aan de volgende zware tijd van religieus vasten.

Amerikaanse kolonies produceerden tarwe of maïsmeel, dat werd gebruikt om pannenkoeken te maken die schoffelcakes en johnnycakes werden genoemd. Amelia Simmons, de eerste Amerikaanse chef-kok, publiceerde The American Cookery in 1896.

Wanneer Is De Beste Tijd Om Een Pannenkoek Te Eten?

De meeste Amerikanen eten pannenkoeken alleen als ontbijt omdat brood ideaal is. Pannenkoeken worden in de Verenigde Staten vaak elke dag gegeten. Tijdens de Amerikaanse Revolutie werden vaak pannenkoeken geserveerd bij het avondeten. Dit was de grootste maaltijd van de dag aan het begin van de dag. Deze pannenkoeken waren echter plat en dun, zoals de Franse crêpe, die altijd geliefd is. Amerikaanse koks begonnen in de jaren 1780 chemische zuurdesemparels aan hun pannenkoekenmengsel toe te voegen. Dit rijsmiddel transformeerde het delicate crêpe-achtige pannenkoekenmengsel in een dicht, luchtig, bevredigend gerecht dat als ontbijt kan worden geserveerd. Het bakken van taarten hielp ook om het proces te versnellen.

Tijdens urenlang gist om een deeg te laten rijzen, kan een dichte cake in een kwestie van minuten worden gemaakt door chemicaliën, zodat grenschefs een analoog brood kunnen hebben voordat de ochtendarbeid op de boerderij begint. Verspreide voorstanders vingen echter nooit als avondeten de grotere pannenkoeken. De kolonisten gaven de voorkeur aan gist boven chemische smaakstoffen, zodat de koks de uitstalmaaltijd niet hoefden te bereiden. Zelfs vandaag de dag merken mensen die niets van bakpoeder weten op dat gebakken producten kunstmatig gezuurd en zeepachtig zijn.

Sommige Soorten Pannenkoeken

Hollandse Pannenkoek

Er zijn veel andere namen voor deze grotere, lichtere pannenkoek. De Duitse pannenkoek, ook wel bekend als de Little Dutch (maar het is niet Nederland), is een cake in popover-stijl die snel rijst en snel te eten is als hij uit de oven komt. Het bevat geen rijsmiddel zoals baking soda. Het beslag is bedekt met poedersuiker en geserveerd met een citroen. Er zijn geen beperkingen op de toevoeging van andere ingrediënten, zoals kaneel, gemengd fruit of gearomatiseerde room.

Zweedse Pannenkoek

De pannenkoek in Zweden lijkt daar heel erg op. De bereiding, de hoeveelheid ingrediënten en de grootte van de pannenkoek (een Zweeds gebakken soort is waarschijnlijk dikker), desalniettemin lijkt de Zweedse meer op crêpe dan op een klassieke Amerikaanse pannenkoek. Het wordt meestal geleverd met geconserveerd fruit en/of slagroom, hoewel siroop ook werkt. Het is gemakkelijk om een Zweedse pannenkoek te maken zonder een crêpe-machine. Waar een Zweedse pannenkoekenpan essentieel is, maak je een Zweedse pannenkoek met de grootste antiaanbakpan.

Het zal een minuscule omissie zijn om de traditionele Amerikaanse pannenkoek te noemen. Hier is het recept van Amerikaanse pannenkoek.

Een Aantal Basisstappen Voordat Je In Het Ultieme Geheim Komt

  1. In gescheiden de eerste droge en natte componenten . Voeg vervolgens de droge en natte componenten toe. Dit zorgt ervoor dat alle componenten gelijkmatig worden verdeeld en voorkomt overmenging (wat ik hierna zal bespreken).
  2. Versla jezelf niet. Dit is iets wat ik niet genoeg kan benadrukken. Ik kan niet tellen hoeveel pannenkoeken zijn vernietigd door het beslag te lang te mengen. Het beslag wordt te dik en de pannenkoeken garen niet gelijkmatig. In slechts 5-10 seconden kan ik nu een staafmixer op lage snelheid gebruiken. Net genoeg om alle ingrediënten te combineren. De lompen zijn in orde.
  3. Gebruik alleen bakpoeder van hoge kwaliteit. Het zal niet zo goed werken in uw recepten als het langer dan zes maanden tot een jaar in uw GEOPENDE kast heeft gestaan. Dit is zijn hoofdtaak: je pannenkoeken bakken. Het kan zeker een beetje helpen, maar het VOLLEDIGE potentieel moet nog worden bereikt. En gebruik alsjeblieft geen verouderd bakkerspoeder. Het zal je niet direct beschadigen, maar je kunt water toevoegen aan je pannenkoeken omdat het dan al zijn kracht heeft verloren.

Koop De Geheime Pluizige Pannenkoeken

Het komt allemaal neer op de eieren! Om luchtige pannenkoeken te maken, verdeelt u de dooiers en het eiwit van de eieren. Voeg het ei toe met de vloeibare ingrediënten. Klop vervolgens de eiwitten in een andere kom op matige snelheid gedurende ongeveer 3 minuten.

Het eiwitmengsel moet aan het beslag worden toegevoegd voordat je het gaat mixen. Nadat je de natte en droge ingrediënten hebt gecombineerd (uiteraard, waarbij overmatig mengen wordt vermeden), voeg je het eiwitmengsel toe aan het beslag. Vouw vervolgens het sprankelende eiwit met behulp van houten keukengerei. Het verschil tussen de boter en het witte eiermengsel is gemakkelijk te zien.

Hoe Ouderwetse Pannenkoeken Te Maken

Dit is een eenvoudig recept voor een middelgrote pannenkoek. Je kunt thuis een eenvoudig beslag maken of een combinatie van ingrediënten gebruiken. En de pannenkoeken zijn vaak slanker en puurder met verse ingrediënten.

  • 1 0,5 kopjes bloem
  • 2 0,75 tl bakpoeder
  • 3 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
  • 1 el suiker
  • 1 theelepel grof zout
  • 1 groot ei, licht geklopt
  • Pure mannelijke siroop

Stap 1 : Hittebestendige gerechten dienen in een hete oven op 200 graden te worden geplaatst.

Stap 2 : Meng de maaltijd, suiker, zout en bakpoeder in een grote kom. Het mengsel moet in een grote kom worden verwerkt. Klop de eieren los, voeg melk en 2 el boter toe. Strooi vanuit het midden en voeg dan geleidelijk de bloem toe. Laat het beslag tien minuten rusten.

Stap 3 : Verwarm op een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur of op je eigen bakplaat. Voeg 1/4 kop beslag toe aan elke koekenpan door 1 eetlepel boter (of olie) in de koekenpan te roeren. Draai de cakes om zodra de blubbers zijn gerezen. Draai het vuur laag en kook ongeveer 1 minuut tot de lichamen en het klokhuis goudbruin zijn.

Stap 4 : Leg ze op de warmere plaat in de oven zodra ze klaar zijn om te serveren als de pannenkoeken uit de oven komen. Serveer 3 pannenkoeken met slagroom en honing.

Gevolgtrekking

Deze eenvoudige, romige pannenkoeken beschouw ik als mijn dagelijkse ontbijt. Ze werden voor het eerst aan mij geserveerd op 1 januari, maar het duurde even omdat mijn familie er alleen bij betrokken was. Het weer was helder en koud na de avondbijeenkomsten. Die pannenkoeken waren overstelpt met frambozen, we droogden en consumeerden de ahornsiroop! En hier ben ik dan, met een enorme stapel Amerikaanse pannenkoeken voor me, yeah!

Laat me weten wat je van Simple Fluffy American Pancakes vond door een reactie achter te laten of ze te beoordelen.