2016 Husqvarna Media Event In Zweden

Husqvarna presenteerde hun nieuwe batterijgevoede buitenapparatuur (OPE) tijdens een recent media-evenement in Zweden. Het bedrijf wil meer tools maken die beter voor het milieu zorgen. Ze hebben tot doel de atmosferische CO2 te verminderen en het leven van landschapswerkers en anderen in hun directe omgeving te verbeteren. De omgeving is vrij van uitlaatgassen van benzinemotoren, dus het is mogelijk om in parken en erven te werken zonder al te veel lawaai te veroorzaken. Silent City 2, een eerbetoon aan de toekomstige parken en steden, was het thema van het Husqvarna Media Event 2016.

Dit jaar stond het media-event in het teken van parken en openbaar groen. Het geloof van Husqvarna dat hun batterijgevoede apparatuur bestand is tegen de commerciële eisen, werd benadrukt. Zoals de meeste mensen denken, kunnen accu-aangedreven gereedschappen worden gebruikt voor kleinere klussen. Husqvarna heeft hun robotmaaiers zelfs in proefprogramma’s toegewezen om gras in openbare parken in sommige landen te onderhouden. Husqvarna heeft ook connectiviteitsfuncties toegevoegd die passen bij de nieuwe gereedschapsontwerpen. Met het nieuwe Husqvarna Fleet Services-systeem kunnen bedrijven hun wagenpark volgen en onderhouden voor een hogere productiviteit en minder uitvaltijd. Deze functies voor het verzamelen van gegevens zijn ook niet alleen ingebouwd in chips die de borstelloze motoren in accu-aangedreven gereedschappen aansturen. Externe sensoren kunnen direct aan gereedschappen worden bevestigd om tracking mogelijk te maken.

2016Husqvarna Accu-aangedreven Buitengereedschap

Wat is de toekomst van technologie in landschapsapparatuur en -gereedschappen? We konden de vooruitgang zien die Husqvarnas maakt met hun commerciële drones. Ze zijn van plan ze te gebruiken voor de evaluatie en verkenning van bomen en terreinen. Ze zouden onderdelen kunnen leveren aan mannen in het veld. Sensoren op afstand kunnen ook tussen bomen of planten worden geplaatst om de omstandigheden te bewaken. Deze sensoren zouden kunnen aanbevelen wanneer water geven, trimmen of andere behandelingen nodig zijn. Deze sensoren kunnen tijd en geld besparen op diensten die niet nodig zijn.

De Husqcopter is geen prototype vierbladige bladtrimmer zoals ik dacht.

Toen we tools uitprobeerden in de groeiende 36-volt line-up van het bedrijf, zagen we ook batterijpakketten met een grotere capaciteit. Deze waren niet zichtbaar en bleven onopgemerkt totdat we de hoge wattage hs van de nieuwe packs zagen. Een 36-volt handgereedschap voor landschapsarchitectuur met een batterijpakket van 338 Wh en 9,4 ampère belooft een aanzienlijke toename van de looptijd. Sommige gereedschappen die we zagen (zoals nieuwe kettingzagen en stokzagen) zijn al beschikbaar in de VS. Andere gereedschappen (zoals de stokheggenschaar, nieuwe batterijpakketten en batterijriem) zullen in de eerste helft van 2017 worden uitgebracht.

Husqvarna kettingzagen

Husqvarna T536Li XP kettingzaag met bovenste handgreep

De hoogwaardige accuzagen van Husqvarna zijn bekend in de markt. Het Husqvarna Arborist-model met handgreep aan de bovenkant is een van de weinige opties voor mannen die willen werken met een emmer die wordt aangedreven door een zaag. De elektronische aan/uit-schakelaar op beide modellen is extra veilig. Er is ook een schakelaar voor de zuinige modus (Save genoemd), waarmee u het gereedschap op een lager vermogen kunt gebruiken om lichtere taken uit te voeren en de levensduur van de batterij te verlengen. Een ander geweldig kenmerk van de zagen is dat het batterijpakket in een gleuf schuift die aan beide zijden van het gereedschap open is. Dit voorkomt dat vuil in het gereedschap komt en de batterijcontacten verstoort.

De populaire Husqvarna 536Li XP kettingzaag met achterhandgreep

Husqvarna Paalzagen

Husqvarna 536LiP4 stokzagen en 536LiPT5 stokzagen

Om takken boven het hoofd te zagen zonder te klimmen, zijn stokzagen de oplossing. Husqvarna maakt een 2,4 m lang model met vaste lengte en een telescopische versie die zich uitstrekt tot 4,0 m. Met de lengte van de stokzaag plus uw bereik, kan de gemiddelde gebruiker met de langere zaag takken tot 5,2 m hoog zagen met beide voeten veilig op de grond. Om de levensduur van de batterij te maximaliseren, beschikken beide zagen over de savE-functie.

Een stokzaag aangedreven door een batterij kan een hoger koppel produceren dan een gelijkstroom-elektromotor. Dit is een geweldige functie. Het geeft het gereedschap meer trekkracht bij het opstarten, waardoor u de ketting eerst tegen de tak kunt krijgen voor een betere uitlijning. Tweetakt-gasmotoren starten moeilijk onder belasting omdat ze afhankelijk zijn van hoge toerentallen. Een zaagkop aan het uiteinde van een lange paal, 3,7 m boven uw hoofd, kan onbedoelde sneden veroorzaken in takken in de buurt voordat u uw merkteken kunt vinden.

HusqvarnaHeggenscharen

De nieuwste toevoeging aan de Husqvarnas-lijn van batterijaangedreven heggenscharen is hun heggenschaar met verlengde steel. Dit gereedschap is in staat om de toppen van de heggen te snoeien en de hoogste struiken vorm te geven dankzij de 56 cm gelede kop en lange steel. De snijkop vergrendelt in acht standen (elk 15 graden) en kan tegen de paal worden geklapt om opslag en transport te vergemakkelijken.

Husqvarna 536LiHE3 heggenschaar met steel

Husqvarna bosmaaiers en grastrimmers

Een snaartrimmer zal een nietje zijn in de collectie van de meeste mensen voor tuinonderhoud en landschapsarchitectuur. Het is waarschijnlijk ook het hulpmiddel dat hen ertoe brengt een OPE-systeem aan te schaffen. Een echt coole functie die uniek is voor Husqvarna-trimmers, is dat de richting van de motor kan worden omgekeerd om het snijafval naar de linker- of rechterkant van de snijkop te werpen om het schoonmaken te vergemakkelijken.

Het model bosmaaier is voorzien van een draadtrimmer en wordt standaard geleverd met een kop. Het kan dubbele plicht doen. De accu-aangedreven trimmers en snijplotters hebben een borstelloze motor direct aan de kop van het gereedschap. Dit brengt het vermogen efficiënter naar de snijkop dan gasmodellen. Dit ontwerp heeft een aandrijfas die over de gehele lengte van het gereedschap loopt. De motorremmen voorkomen dat snijaccessoires snel worden gesneden en maken het veiliger in gebruik.

Husqvarna-blazers

Husqvarna 536LiBX-ventilator

De beste professionele blazer in de batterijgevoede lijn van Husqvarna heeft geen batterijpoort. In plaats daarvan verbindt een kort snoer hem met een van de merken rugzak- of riembatterijen. Deze configuratie geeft dit krachtverslindende gereedschap de langste gebruiksduur terwijl het de gebruiker wat gewicht uit handen neemt voor maximaal comfort en wendbaarheid.

Met de elektronische cruisecontrol stel je de gewenste aanjagersnelheid in. Als je meer vermogen nodig hebt, kan de aparte knop worden gebruikt om de instelling van de boost-modus te omzeilen. Er zijn ook modellen met standaard batterijpoorten beschikbaar.

Op Het Husqvarna Media Event 2016 Kunt U Accu’s Kopen

Husqvarna’s lijn met accu-aangedreven buitengereedschappen is compleet met een aantal krachtige nieuwe accu’s. Het nieuwe compacte pakket (BLi100), heeft een 2.6 amp-h. Het full-size pakket (BLi200) heeft een vermogen van 5,2 Ah. De meest opvallende nieuwe ontwikkeling is het nieuwe jumbo-batterijpakket (BLi300), dat een toonaangevende 9,4 ampère-uur biedt. Merk rugzakbatterijen kregen een boost. De nieuwe BLi550X-rugzak weegt 16 Ah, terwijl de nieuwe BLi950X 31,1 Ah inpakt.

De nieuwe accuriem is gemaakt van standaard accu’s en vermindert het gewicht van uw gereedschap. De riem houdt de batterij op zijn plaats. Een kort snoer verbindt vervolgens het pakket en de batterijsleuf van het gereedschap. Het resultaat is vergelijkbaar met een rugzakbatterij. De balans van sommige gereedschappen (grastrimmers en bosmaaiers) zou kunnen lijden zonder het contragewicht van een batterijpakket aan de achterkant van het gereedschap. Om het reizen van werknemers naar hun vrachtwagen of aanhanger te verminderen, kan een tweede opslagband drie batterijen vervoeren.

Husqvarna FLEXI-riem voor het opladen van batterijen

Husqvarna’s 12-volt auto-oplader was het laatste wat we zagen. Het was ook heel aantrekkelijk. Het kan rechtstreeks in de contacten van het batterijpakket worden gestoken in plaats van een omvangrijke oplader nodig te hebben om het pakket in te schuiven.

Husqvarna QC80F 12 volt autolader